Música per créixer

La MÚSICA és un element fonamental en l’ oferta cultural de l’ISABEL DE VILLENA, present en moltes activitats i en tots els grans esdeveniments de l’institut.

COR DE L’INSTITUT, dirigit per MCarmen Guallart.

El que abans era el COR DE PROFESSORAT, ara ja es pot anomenar COR DE L’INSTITUT, perquè al treball els divendres (assajos 11.15-11.45) s’ha unit alumnat de l’artístic, que assajava dimarts, i hem actuat tots junts en diverses ocasions. 

15 NOVEMBRE 2017 Participació en el dia de la Filosofia. El cor canta “Epitafi de Seikilos”.

30 NOVEMBRE 2017 Trobada de cors al Palau de la Música. Interpretem “An irish Blessing”, “Vem kan segla”. Cor d’alumnes.

22 DESEMBRE 2017 FESTIVAL DE PARAULES.- Cor de l’Institut i alumnes de 4t ESO i 2 Batxillerat, interpreten “Si hi haurà en aquest bladrés” de Juan del Enzina, “An irish blessing”, “Vem kan segla”.

22 FEBRER 2018 Carnestoltes. Actuació del Cor de l’Institut, cantant i ballant la “Pavana” renaixentista de Thoinot Arbeau

26 ABRIL 2018 TROBADES DE MÚSICA DE LES ESCOLES EN VALENCIÀ. “La barraca”, popular valenciana, Cor de l’Institut i Jose V.

12 MAIG 2018 Participació en el Dia d’Àfrica, trobada musical. Cor de l’Institut. Amb la col·laboració d’Esther Gómez, professora de Música de l’Ies Marítim.

– “La Barraca” – “Aquella estrella d’allà” – “Banaha” – “City of stars” MAIG 2018

Festa graduació de 2n Batxillerat – “City of stars” Cor de l’Institut – “Viatge a Ítaca”,

19 JUNY 2017 “Festa de fi de curs” A l’entrada de l’institut. Música en directe dels alumnes del taller de música.

19 JUNY 2017 Graduació 4t ESO Cor de l’Institut, interpreta “I dreamed a dream” del musical Els Miserables.

TALLER DE TÈCNICA VOCAL amb Erika Astaburuaga. Cor de l’institut. 3 sessions en l’últim trimestre (17 abril, 14 maig, juny 19)

TALLER DE MÚSICA. Un grup d’alumnes, participa en diverses actuacions musicals al llarg del curs. Sempre dirigits pel professor José Vicente Sanz

 • 15 NOVEMBRE 2017 Participació En el dia de la Filosofia. Andy Salazar, beat box i improvisació sobre textos de filosofia
 • 22 DESEMBRE 2017 FESTIVAL DE PARAULES – Actuació del Taller de Música. Música en directe. Beat box d’Andy, Bruno i Yaseen. Cançó “Els somnis” de Green Valley interpretada per tot el taller.
 • 31 GENER 2018 DIA DE LA PAU Taller de Música. Diverses actuacions a l’entrada de l’institut. Rap i beat box pels alumnes del taller. Interpretació de “Els somnis” de Green Valley. 16 FEBRER 2018 A l’Aula de Música, concert per als alumnes txecs que estaven de visita a València dins del programa Erasmus.
 • 7 MARÇ DIA DE LA DONA. Actuació de Sofia Alegre (1r Batx) de dues cançons de caràcter feminista i reivindicatiu
 • 20 abril. Concert d’una hora de durada per als alumnes de l’intercanvi (divendres 20)
 • 26 ABRIL 2018 TROBADES DE MÚSICA DE LES ESCOLES EN VALENCIÀ. “Adéu” de Feliu Ventura (Jose V. i Sofia)
 • Festa graduació de 2n Batxillerat amb actuacions en directe del Taller de Música – “estimar-me”, Abraham – “Gone, gone, gone”, Andy i Sofia – “Fine on the outside”, Jose i Sofia – “Good Riddance”, Sofia, Ainoa i Ely. –
 • 12 JUNY 2018 Taller de Música. Música en directe en l’obra de teatre “Com cuinar un conflicte amb violència” interpretada pels alumnes de 1r A
 • 19 JUNY 2017 Graduació 4t ESO Actuació del Taller de Música: -Abraham interpreta diverses cançons com a cantautor – “Adeu” de Feliu Ventura, Pilar Llorente (veu) i Jose V. Sanz (guitarra) – “Falling slowly” interpretada per Eman (veu ) i José V. Sanz (guitarra)

____________________________________________________________________________________________

Altres projectes de cursos anteriors

Els curs 2015-16 vàrem participar en un programa per a la lluita contra el fracàs escolar a través de la realització d’activitats per a la promoció e la música en els centres educatius amb el projecte coordinat per Mari Carmen Guallart.i-congreso-de-musica-coral

Projecte del curs escolar 2014-15

Projecte presentat al programa per a la lluita contra el fracàs escolar a través de la realització d’activitats per a la promoció de la música en els centres educatius amb el projecte coordinat per Mari Carmen Guallart i Mari Carmen Montecatini titolat:

APRENDRE LLENGÜES PER MITJÀ DE LA MÚSICA, LA DANSA I LA INTERPRETACIÓ CORAL

Projecte-INNOVACIO-Musica-IES-Isabel-de-Villena (PDF cliqueu damunt de l’enllaç per tal de descarregar el document.

Projecte del curs escolar 2012-13

La importància de la música i l’art en l’aprenentatge és un tema inqüestionable. El curs escolar 2012-13 la Conselleria de Cultura i Educació de la Generalitat Valenciana va treure un projecte per paliar els problemes d’abandonament escolar en el que el nostre centre està participant i que hem anomenat “LA MÚSICA ENS FA CRÉIXER“. Dins d’aquest progama hem portat una sèrie d’actes al llarg de tot el curs basats en la iniciació musical per mitjà de la batucada i les tècniques de narració oral. Per portar a cap el projecte ens han ajudat “Percufest“, especialistes en batucades educatives i el grup “Trencaclosques-rodamons-teatre” experts en dinamització cultural als centres educatius. Hem triat la batucada com a fil conductor del nostre projecte pels valors intrínsecs d’aquesta manera de fer música:

Priorització deIES-Isabel-de-Villena_Batucadal treball grupal per damunt de les individualitats.

 • Especial relació entre el director de la batucada i el seu grup.
 • Desenvolupar les capacitats de corresponsabilització i aprendre el valor de la disciplina.
 • Aspectes festius, lúdics i motiviacionals que els porte a implicar-se més enllà dels programes educatius i de l’horari escolar.

Si voleu saber més sobre la importància de la música en l’educació integral de les persones veieu el vídeo d’Eduard Punset:

La dimensió artística de l’ensenyament és una de les estratègies per posar en valor les diferents competències del nostre alumnat. A més dels coneixements acadèmics adquirits a les aules, la música, el cant, la dansa, la interpretació, les habilitats comunicatives, el treball en equip, etc. són habilitats determinants per al desenvolupament integral de les persones. Amb aquest objectiu posarem en marxa la “Batucada de l’IES Isabel de Villena“.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s