Música per créixer

i-congreso-de-musica-coralAquest curs 2015-16 també ens hem presentat al programa per a la lluita contra el fracàs escolar a través de la realització d’activitats per a la promoció de la música en els centres educatius amb el projecte coordinat per Mari Carmen Guayart.

Projecte del curs escolar 2014-15

Projecte presentat al programa per a la lluita contra el fracàs escolar a través de la realització d’activitats per a la promoció de la música en els centres educatius amb el projecte coordinat per Mari Carmen Guayart i Mari Carmen Montecatini titolat:

APRENDRE LLENGÜES PER MITJÀ DE LA MÚSICA, LA DANSA I LA INTERPRETACIÓ CORAL

Projecte-INNOVACIO-Musica-IES-Isabel-de-Villena (PDF cliqueu damunt de l’enllaç per tal de descarregar el document.

Projecte del curs escolar 2012-13

La importància de la música i l’art en l’aprenentatge és un tema inqüestionable. El curs escolar 2012-13 la Conselleria de Cultura i Educació de la Generalitat Valenciana va treure un projecte per paliar els problemes d’abandonament escolar en el que el nostre centre està participant i que hem anomenat “LA MÚSICA ENS FA CRÉIXER“. Dins d’aquest progama hem portat una sèrie d’actes al llarg de tot el curs basats en la iniciació musical per mitjà de la batucada i les tècniques de narració oral. Per portar a cap el projecte ens han ajudat “Percufest“, especialistes en batucades educatives i el grup “Trencaclosques-rodamons-teatre” experts en dinamització cultural als centres educatius. Hem triat la batucada com a fil conductor del nostre projecte pels valors intrínsecs d’aquesta manera de fer música:

Priorització deIES-Isabel-de-Villena_Batucadal treball grupal per damunt de les individualitats.

  • Especial relació entre el director de la batucada i el seu grup.
  • Desenvolupar les capacitats de corresponsabilització i aprendre el valor de la disciplina.
  • Aspectes festius, lúdics i motiviacionals que els porte a implicar-se més enllà dels programes educatius i de l’horari escolar.

Si voleu saber més sobre la importància de la música en l’educació integral de les persones veieu el vídeo d’Eduard Punset:

La dimensió artística de l’ensenyament és una de les estratègies per posar en valor les diferents competències del nostre alumnat. A més dels coneixements acadèmics adquirits a les aules, la música, el cant, la dansa, la interpretació, les habilitats comunicatives, el treball en equip, etc. són habilitats determinants per al desenvolupament integral de les persones. Amb aquest objectiu posarem en marxa la “Batucada de l’IES Isabel de Villena“.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s