Intercanvis amb centres europeus

El nostre centre a més del programa  Erasmus + compta amb els “Projectes Europeus d’Intercanvi d’Estudiants” amb diferents països europeus.

Des de fa anys, el departament d’anglés organitza intercanvis amb Polònia, Alemanya o Països Baixos. I el departament de Francés amb centres del país veí, amb una explícita intenció de millorar la competència en llengües.

Es tracta d’un Projecte multicultural  amb l’objectiu de:

  • Comunicar intensivament amb adolescents de la seva edat, compartint idees i experiències
  • Practicar idiomes, especialment l’anglès
  • Augmentar el seu coneixement i tolerància cap a altres cultures europees
  • Motivar als alumnes per aprendre idiomes
  • Fer-los ser conscients de la diversitat d’Europa
  • Facilitar l’amistat entre joves de cultures diferents
  • Conèixer un altre país, visitant llocs emblemàtics i aprenent la seua història, geografia, etc.,
  • Permetre a l’alumnat i professorat participant conèixer un altre centre educatiu, observar altres pràctiques docents i intercanviar experiències

Curs 2017-18:

INTERCANVI PAÏSOS BAIXOS: ALUMNES 4TESO + 1 BATX. A WMBO’T VENSTER

VISITA: 9-16 SETEMBRE 2017; RECEPCIÓ: 16-20 ABRIL 2018

Polònia set17-2

INTERCANVI ALEMANYA BERUFSKOLLEG ESCHWEILER, ALUMNES 2 BATX

VISITA: 9-16 SETEMBRE 2017; RECEPCIÓ: 16-20 ABRIL 2018

Alemanya set 17

INTERCANVI FRANÇAIS COL·LEGI JEAN COCTEAU, CAP FERRET

Alumnat de tota l’ESO

RECEPCIÓ: 7-14 MARÇ 2018; VISITA: 23-30 ABRIL 2018

França2

En aquest primer intercanvi teníem dos objectius principals, el primer conèixer-nos, veure les nostres possibilitats de treball i projecció junts i el segon, fixar i consolidar un intercanvi des del departament de francès.

Els intercanvis proporcionen a l’alumnat moltes fonts d’inspiració; primera i principal, donar-li ús a la llengua que aprenen de forma tancada i exclusiva dins d’una aula; segona, veure que els seus coneixements mínims els permeten comunicar i que amb una mica d’esforç poden accedir a un món real més ampli i finalment, l’oportunitat de viure des de dins una altra cultura, que queda massa llunyana en els llibres de text.

Aquest viatge els ha permès viure d’una manera molt diferent a la nostra, els nostres alumnes són residents de ciutats i no coneixen formes de vida rurals, no estan acostumats a tenir animals de granja com a mascotes ni a la infinitat d’activitats que poden fer en contacte amb la natura. Considerem que això ha estat un gran aprenentatge per al nostre alumnat perquè ha tingut la sort de descobrir parcs naturals a cop de pedal de bicicleta, han navegat en vela i catamarans pels llacs de la zona i fins i tot, canviar la manera d’eixir / viure la festa.