Francés

coq-frances

L’ensenyament de FRANCÉS a l’IES Isabel de Villena es pot cursar a tot el llarg de la secundària obligatòria i fins a 2n de Batxillerat. A més, com a optativa l’alumnat pot triar-la en tots els nivells del nostre sistema educatiu. Per altra banda, aquells que vulguen poden triar-la com a idioma per a les proves PAU. De fet, des d’aquest curs (2018-2019) poden fer l’examen de francès a les PAU com a matèria optativa i està ponderada en 15 graus, entre els quals està Filologia, Turisme i International Business.

És de tots conegut el lloc preeminent que la societat francesa dóna l’art, la cultura, el cinema, etc. No debades, la societat francesa ha promogut el que es coneix com “Exception culturelle française” que ha beneficiat al cinema, el teatre, la dansa i tota mena de manifestació cultural europea enfront de les lleis del mercat.

D’altra banda, cal posar en relleu que amb aquesta llengua podem viatjar arreu de tot el món gràcies a la seua presència als cinc continents.

També, el departament de francés rep amb especial implicació el “Batxillerat Artístic” present a l’IES Isabel de Villena des del curs 2015-16. En aquest sentit, hem preparat i continuem preparant materials i projectes per a treballar de manera transversal amb altres matèries tot posant el focus en la dimensió artística de l’educació.

De fet, el curs passat tinguérem la sort de tenir al grup professional de dansa de l’escola Maria Carbonell, que no sols ens captivaren amb el seu fantàstic espectacle de dansa contemporània i clàssica, sinó que a més a més gaudirem d’una xerrada amb els joves ballarins i ballarines que trobaren moltes coses a dir-se i a intercanviar.

D’altra banda, hem participat en intercanvis amb altres centres escolars de França. Podeu veure ací informació sobre l’intercanvi del curs 2017-18 al COL·LEGI JEAN COCTEAU, a la vila de Lège-Cap-Ferret.

També hem fet, dos cursos seguits, un viatge de final de curs a PARÍS, amb l’alumnat de 2n de batxillerat. Una experiència excepcional amb un alumnat excepcional.

paris 2017paris 2018

Enguany preparem una activitat amb el departament d’Educació Plàstica i Visual i l’alumnat de Batxillerat Artístic i Francès amb qui viatjarem a la província de Conca per a descobrir vestigis i mines romanes. Amb això, estudiarem la presència romana en França i Espanya i podrem gaudir de les visites guiades dels dos llocs on compten anar.

Recentment hem vist com ha augmentat la demanda dels cursos de francés pel valor afegit que implica conèixer altres llengües en un món globalitzat. No hem d’oblidar les nostres relacions de veïnatge amb països francòfons com França i els diferents països del Magreb.

Per aquest motiu, tenir trobades i intercanvis amb alumnat francés és una de les prioritats des dels últims anys.

Per consultar les activitats pràctiques que hem fet i continuem fent al centre en els diferents nivells de francès teniu diferents opcions:

-Entreu al blog “Le temps de cerises” (coordinat per Maria Escrivà, professora que va iniciar aquest bell camí de les trobades).

-En aquest blog IES Villena (https://iesisabeldevillena.wordpress.com), podreu observar les diferents activitats (coordinades per Anabel González) que s’estan fent des de la seua arribada el curs 2016-2017.

A més, ací teniu algunes pàgines pràctiques per iniciar-vos en l’autoprenentatge del francés:

NOTA: Cada any, al principi de febrer, es realitzen al nostre centre les proves de nivell per a l’adquisició del títol A2 de Francés reconegut per les EOI (Escoles Oficials d’Idiomes).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s