Professorat en pràctiques

IES-Isable-de-Villena-professorat-practiques1

Universitaris en pràctiques a l’IES Isabel de Villena (València)

Entre els mesos de febrer i abril comptem a l’institut amb un conjunt de graduats i llicenciats universitaris matriculats en el Màster en formació de professorat de secundària, que coordinats pel nostre psicopedagog Joan Cantarero s’insereixen en les activitats i programació de diferents assignatures. Aquests pertanyen a diferents especialitats, i són tutoritzats pel professorat del nostre centre dels departaments corresponents.

Una vegada adquirida formació teòrica en el camp educatiu de cada àrea, durant la seua estada al nostre centre aquests estudiants observen les distintes activitats d’ensenyament i aprenentatge que es portem a cap en un centre de secundària d’una manera pràctica, contextualitzada i amb interacció amb el professorat-tutor. Altres aspectes que analitzen aquest professors en pràctiques és la forma en que s’organitza el centre, els distints agents que intervenen en el procés educatiu, com és el dia a dia a un institut, quines són les pràctiques innovadores i les línies mestres del centre segons el contracte-programa, etc.

A més, i això és el més enriquidor per al nostre centre, la seua tasca no és merament passiva sinó que també poden posar en pràctica distintes activitats amb els grups en els quals hi intervenen, acompanyant el seu tutor/a en tasques d’innovació educativa. En aquest sentit, comprovem la gran utilitat que té per al centre –i, sobretot, per al seu alumnat– la presència d’aquests estudiants, per les valuoses aportacions que realitzen en les classes on participen i pel ventall de noves possibilitats didàctiques que s’obrin en poder comptar amb aquest suport educatiu en les aules.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s