Cinema i drets humans

La VIII edició del Festival Internacional de Cinema i Drets Humans (Humans Fest es va celebrar a València del 9 al 18 de Febrer d’aquest any. Lamentablement, no és un festival molt conegut, però fa una tasca imprescindible: promocionar el cinema compromés amb els drets humans.

humans fest

De la pàgina web de Fundación por la Justicia, entitat organitzadora:

El FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINE Y DERECHOS HUMANOS es un proyecto de la Fundación por la Justicia coorganizado con otras entidades de la ciudad de València como CEARAmnistía Internacional del Pais Valencià,  Associació ÀMBITCVONGDValència en BiciAcció Ecologista AgróMovimiento contra la intoleranciaLambdaSJMEntreculturas,  que ofrece un espacio audiovisual único para sensibilizar en materia de derechos humanos en la ciudad de Valencia y en otros espacios a nivel internacional. Es un programa cultural clave para ver las últimas novedades internacionales del cine documental, en torno a los derechos humanos y a los Objetivos de Desarrollo del Milenio.

Entre les activitats que proposa el Humans Fest, n’hi ha Projeccions per a escolars, que inclouen col·loqui posterior.

L’alumnat de 3r A i B va participar el passat 30 de novembre en una d’eixes projeccions, concretament la del documental Lesa Humanitatnominat als Premis Goya 2019, que vol donar veu i visibilitat a les víctimes del franquisme, i col·laborar en la necessària reflexió col·lectiva sobre la memòria històrica, la justícia universal i els drets humans.

El nostre alumnat va participar de manera activa en el col·loqui.

IMG_20181130_122903

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s