JORNADA CON NUESTROS AMIGOS FRANCESES DE LONS-LE-SAUNIER

Martes 6 de noviembre de 2018

JORNADA CON NUESTROS AMIGOS FRANCESES DE LONS-LE-SAUNIER

IMG-20181106-WA0015

Por segunda vez, nos hemos reunido a pasar un día entre franceses. Esta vez, los alumnos de 1º y 2º de Bachillerato tenían varias misiones que llevar a cabo.

El primer objetivo era enseñarles el Mercado Central, hablarles de su historia y hacerles descubrir algunos guisos valencianos.

20181031_115449

Nuestros alumnos prepararon las recetas y les explicaron porqué eran típicas en nuestra zona, poniendo de relieve de esta forma, no sólo las delicias de nuestra región sino también los productos de base de nuestra gastronomía valenciana: el arroz, las verduras de la huerta y las delicias del mar.

A continuación, trazaron un recorrido por el casco antiguo de la ciudad, con parada en la Iglesia de San Nicolas, en el Mercado del Mosén Sorell y el Centro del Carme (CCC), donde disfrutaron de sus bellos claustros y descubrieron un museo atípico.

Finalmente, comimos con ellos en los jardines del río Turia e iniciamos nuestro regreso al instituto.

Realmente, son experiencias que marcan, porque somos capaces de comunicar en otra lengua, porque encontramos tiempo para convivir con jóvenes de su edad que no están tan alejados de ellos y, sobre todo, gracias a las nuevas tecnologías, creamos contactos en otras partes del mundo.  

Es muy gratificante disfrutar de un alumnado tan dispuesto a participar y a hacer cosas nuevas y diferentes, por descontado, un placer verlos hablar en francés sin miedo y por supuesto, un lujo contar con alumnos tan abiertos y maduros: vraiment, très fière des mes élèves de français! Un grand merci de le faire possible !

Una resposta a “JORNADA CON NUESTROS AMIGOS FRANCESES DE LONS-LE-SAUNIER

 1. El dimarts 6 de novembre vàrem fer una excursió al centre de valència amb els nostres estudiants de francés de 1r i 2n de Batxillerat per fer una activitat amb alumnes francesos de la nostra edat, que estaven d’intercanvi a valència durant una setmana. Els alumnes eren d’un institut de Lons-le-Sunier, a França, entre Dijon i Lyon. Aquest institut també és internat, i és un dels pocs amb FP. Els alumnes eren estudiants de «Terminal», el segon de batxillerat d’Espanya.

  Vàrem arribar al mercat central per fer una activitat, els vàrem dir uns plats típics valencians i ells havien de trobar els ingredients al mercat central, i d’aquesta manera practicar el seu espanyol. Després de l’activitat, vàrem estar donant una volta pel centre de valencià mentre parlàvem amb ells i els explicàvem la nostra cultura i història. També, anàvem parlant i coneixent-mos millor entre nosaltres, d’aquesta manera practicàvem el nostre francés i coneixíem més de la cultura popular francesa.

  Després de conèixer el centre, vàrem anar al riu, per estar una estona tranquil·lament mentre menjàvem. Durant el menjar vàrem intimar més amb ells i ens vàrem intercanviar les nostres xarxes socials. Més endavant vàrem dir adéu però a casa ens vàrem emportar una nova bona experiència i nous amics.

  Aquestes activitats ens pareixen molt educatives i necessàries per als estudiants d’idiomes, ja que permet aprendre més de la cultura del país i com de veritat parles les persones que parlen aquest idioma diàriament. També permet practicar la pronunciació i expressió oral, ja que és l’única manera de comunicar-se amb els altres en una situació real d’un dia a dia.

  A nosaltres ens va agradar molt aquesta activitat, perquè ens va permetre practicar el francés i aprendre més del llenguatge col·loquial i de la seua cultura. Una cosa de la qual ens vàrem adonar, anant l’any passat a burdeos i aquests parlant amb gent de Lyon, és en la diferència dialèctica i sonora entre zones d’un mateix país amb el mateix llenguatge.

  Creiem que aquestes activitats es devien fer més sovint, ja que són divertides i molt educatives, tant en un aspecte d’idiomes com social, ja que et fa parlar i socialitzar amb noves persones practicant un idioma, el qual fa falta posar en practica, perquè és l’única manera de donar-li un ús, ja que solament aprenent gramàtica, no s’aprén tot sobre aquesta llengua.

  Les alumnes de francés apreciem molt que la nostra professora ens haja proposat aquesta activitat i ens agradaria molt tornar a fer més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s