Primera Trobada TAI #orgullotai

Les T.A.I. (Tutoria Afectiva entre Iguals) han començat a caminar a l’IES Isabel de Villena

Dimecres 28 d’octubre de 2015, a les 13.35, arribaren al saló d’actes 37 alumnes de 1r d’ESO i 37 de 3r, acompanyats per les professores Pilar Soto i Lola Pastrana. Les professores Eli, Ànna, Àngels i Pilar Bueno els esperaven a la sala i hi havien col·locat les cadires en dos cercles encarats. Cada estudiant va trobar la seua parella i es van seure cara a cara.

Eli va explicar 5 reptes que havien de ser realitzats en 7 minuts cadascun, per tal que la parella TAI eixira a les 14.30 en millors condicions d’ajudar-se. De seguida, cada parella va començar a afrontar els reptes:

1r repte: S’havien de mirar als ulls, en silenci, durant 7 minuts. Va ser un experiència difícil i inesperada que ens va mostrar com de normal és passar cada dia pel costat de les persones quasi sense mirar-les.   TAI 28oct-1

2n repte: en els següents 7 minuts podien parlar, però no mirar-se. Havien de tancar els ulls i construir una figureta de plastilina a quatre mans. Es posaren ràpidament d’acord en el que havien de fer i tancaren els ulls (uns menys que altres, que feien un poc de trampa!) i van eixir algunes obres d’art millor del que pensàvem.

3r repte: En 7TAI 28oct-3 minuts el TAI de 3r intentà descobrir (primer endevinant, després preguntant) com es trobava en aquests moments el seu TAI a l’aula de 1r i a l’institut (amics i amigues, assignatures que li van bé o malament, relació amb els companys…) i com podia localitzar l’altre en cas de necessitat.

4t repte: En 7 minuts el TAI de 1r intentà endevinar com es t
robava el TAI de 3r a la seua aula i a l’institut i com podia localitzar-lo en cas de necessitat. Entre els dos van acordar un dia i un lloc on veure’s i ràpidament saber si tot anava bé o es necessitava ajuda.

5t repte: En 7 minuts cada parella pensà una frase per pujar-la a la xarxa (twitter o facebook) presumint de la TAI que estava coneixent. Els qui portaven mòbil, la pujaren allí mateix, i els que no en pTAI 28oct-4ortaven, acordaren la frase o TAI 28oct-2es feren una foto que després pujarien a la xarxa des de casa. (Algunes eren molt divertides. Busqueu-les a #orgullotai o #TAIIESVillena.

Per acabar,cada parella, seguint la roda on estaven assegudes, va dir en veu alta com havien acordat trobar-se setmanalment. I ens acomiadàrem contents i contentes per haver encetat aquesta experiència i haver superat els cinc primers reptes.

Àngels Martínez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s