Compartim cites per al dia del llibre

Sempre he pensat que la literatura no va néixer per donar respostes –tasca que constitueix la finalitat específica de la ciència i la filosofia–, sinó més aviat per fer preguntes, per inquietar, per obrir la intel·ligència i la sensibilitat a noves perspectives de la realitat. Julio Cortazar

IDEA: una cita és un text breu que intenta concentrar una emoció, un pensament o una reflexió sobre alguna cosa que hem llegit. La seleccionem perquè ens commou i la compartim amb els altres com un regal per al dia del llibre. N’hi ha una llarga tradició de regalar llibres, o llibres i roses, o llibres i abraçades, etc que els amants dels llibres solen posar en pràctica. Al nostre institut desitjaríem que aquest dia del llibre 2015 fos una miqueta especial. Que tothom regalara als demés l’essència d’allò que representen els llibre en la seua vida en forma de cita.

METODOLOGIA: Com ho anem a fer? Com aconseguirem que tothom tinga un regal aquest dia del llibre? T’apuntes a la idea… no? Doncs, posem-nos en marxa. El primer que hem de fer serà triar una bona cita segons el vostre criteri (al blog de l’institut “villenasolidario” trobareu a cor que vols. Després, pensaràs a qui t’agradaria regalar-li aquest pensament breu i, per últim ompliràs la fitxa que et passarà el teu professor-a.

FITXES DE CITES: escriu la cita amb una lletra que siga adequada al contingut, no oblides posar el nom l’autor. El nom de qui l’ha triat i el nom de la persona a la que li la vols dedicar.

COMPARTIM: per a què tothom tinga la seua sorpresa el dia del llibre les posarem en un tauler en front del saló d’actes. Ara només queda descobrir qui ha sigut la persona que ha pensat en nosaltres i quina cita ens ha regalat.

NOTA: existeixen molts llocs on trobar cites il·lustrades sobre el món dels llibres. Nosaltres de moment us recomanem aquest de la professora “Cites recopilades per Pilar Carilla“, el Pinterest de CITES LITERÀRIES en català i de citas literarias en castellà;  les cites de viquiquotes de Joan Fuster; viquiquotes de Manuel de Pedrolo; etc.

Deixa un comentari