A l’assignatura optativa d’Educació per a la ciutadania plantejàrem una activitat d’entrevista als iaios per tal de conéixer la nostra història recent a partir de les seues “històries de vida”. La proposta que va ser molt ben acollida pels alumnes pel repte que suposava i la carrega emocional d’entrevistar als éssers estimats, se’ns va ocórrer a partir de l’obra de teatre de Juan Mayorga “El arte de la entrevista” tal i com contem al blog de 2n d’ESO “Taller de creació multimèdia“. La concreció de la proposta consistia en entrevistar als nostres iaios, a una persona major de l’entorn dels alumnes o a un oncle o una tia que tingueren certa influència sobre nosaltres. El suport per a presentar era completament lliure amb la recomanació expressa d’utilitzar qualsevol recurs multimèdia amb els que els alumnes se sentiren còmodes (PPT, podcast, vídeo-entrevista, etc.) i d’utilitzar el llistat com un guió temàtic (veiu l’entrada del blog d’aula) perquè el que es pretenia era més bé establir el diàleg intergenracional que hem aconseguit.
Ací us posem un dels exemples i a mesura que anem recollint la resta de treballs els penjarem en el portal de Podcasts de la Biblioteca de l’IES Isabel de Villena.
Cliqueu per escoltar la 1ra entrevista:
http://www.ivoox.com/l-entrevista-als-iaios-per-raquel-diaz_md_3855067_wp_1.mp3″Una altra entrevista:
http://www.ivoox.com/historia-dels-nostres-iaios-contades-per-nosaltres_md_3859444_wp_1.mp3″Entreu ací per veure i escoltar un altre format de les “Entrevistes als iaios“>>>
Continuarà…
NOTA: Aquesta activitat forma part del macroprojecte de “La pell del meu barri” que arreplega les històries de vida del barri de la Malva-rosa tot utilitzant la tècnica d’històries de vida, l’storytelling i els multimèdia.