Activisme pels drets humans

EL GRUP D’ACTIVISTES PELS DRETS HUMANS DE L’IES ISABEL DE VILLENA I AMNISTIA INTERNACIONAL – VALÈNCIA VA REALITZAR DIVENDRES 4 D’OCTUBRE UNA ACCIÓ DE MEMÒRIA I DENÚNCIA.

Aquest va ser el text llegit a l’acció:

3 OCTUBRE 2013. AL VOLTANT DE 300 MIGRANTS DEMANANT AUXILI, MOREN OFEGATS A LA PLATJA DE LAMPEDUSA (ITÀLIA).

NO VOLEM OBLIDAR-HO

Molts immigrants inicien un viatge a Europa pel Mediterrani que realitzen en busca d’un somni que es queda milers de vegades a la meitat del camí. I mentre, Europa, part directament interessada, mira cap a un altre lloc. Les xifres són tan doloroses que no volem permanèixer indiferents.
Succeeix que un any després de la tragèdia de Lampedusa, segueixen morint immigrants quasi al mateix ritme, però la diferencia és que ja no apareixen als mitjans. Les xifres no deixen dubtes: es calcula que des de 1988 fins avui, s’han ofegat més de 21.000 persones al mar Mediterrani mentre intentaven aplegar a Europa des d’Àfrica. Des de començaments d’aquest 2014, són 2500 les persones que han perdut la vida o han desaparegut. Aquestes xifres són estimatives ja que son molts els cossos que es perden al mar.

Els conflictes i la persecució en el Mitjà Orient i Àfrica, la privació econòmica i el tancament de les fronteres terrestres han causat l’augment de les arribades a través del mar.

Es calcula que entre 1998 i 2013, una mitja de quasi 40.000 persones refugiades i migrants han aplegat cada any a les costes de la UE de manera irregular.

En quant a la nacionalitat de les persones que creuen les fronteres de la UE, l’any passat quasi la meitat del total de las arribades i més del 60% de les entrades per mar foren de persones procedents de Síria, Eritrea, Afganistan i Somàlia, països assolats per conflictes i pels abusos generalitzats contra els drets humans.

Des d’ací volem fer una petició per a que Europa no es creue de braços, que desplegue embarcacions en alta mar per a buscar i protegir als immigrants, per a salvar les seues vides. A més, fer una crida a la solidaritat. Les despeses i responsabilitats d’un naufragi o d’un rescat d’immigrants són de tota Europa, no únicament del país al que apleguen els immigrants d’asil per a evitar aquesta terrible realitat.

CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL.
NO VOLEM MÉS OFEGATS EN EL NOSTRE MEDITERRANI.
ÉS UNA VERGONYA QUE L’EUROPA RICA DEIXE MORIR A LES SEUES PORTES ELS QUI VAN FUGINT DE LA GUERRA I LA MISÈRIA

I el video que ha gravat i elaborat el col·lectiu d’Amnistia Internacional:

3 respostes a “Activisme pels drets humans

  1. Hem sent orgullosa de compartir amb estudiants, professores, professors i mares que no volem ser indiferents davant l’assassina dels que creuen el mar buscant fer realitat el seu dret a viure dignament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s