Els costos de l’energia nuclear

Els-costos-Energía-nuclear
Els costos de l’energia nuclear

els-costos-energia-nuclear-imatgesPARTICIPEM COM CO-ORGANITZADORS EN AQUEST CICLE SOBRE L’ENERGIA NUCLEAR: TOTS ELS DIJOUS DE MAIG A LES 18H. AL PALAU CERVERÓ.

COL·LABORA: AMPA IES ISABEL DE VILLENA

 

– DIJOUS 8 de maig: PRESENTACIÓ. CONFERÈNCIA DE LINO CAMPRUBÍ. “Fat man and little boy“: Drama bèl·lic sobre la creació de la primera bomba atómica.

 – DIJOUS 15 de maig: “The war game“. Filmada com un fals documental, la pel·lícula retrata l’hipotètic bombardeig nuclear a la ciutat anglesa de Rochester.

La jetée”. Curtmetratge ja clàssic sobre l’apocalipsi nuclear. Va inspirar “12 monkeys”.

– DIJOUS 22 de maig: “Silkwood“. Basada en fets reals, relata la lluita d’una sindicalista a la central nuclear d’Oklahoma (EEUU).

– DIJOUS 29 de maig: La terre outragée“. Drama al voltant dels fets de Txernòbil l’any 1986. PRESENTACIÓ DE “LA CATÀSTROFE DE CHERNOBYL”, À CÀRREC D’ALAIN-GILLES BASTIDE.

DIJOUS 29 de maig: IES ISABEL DE VILLENA, COL·LOQUI AMB ALAIN-GILLES BASTIDE A LA SALA MULTIUSOS:

– 10,20 hores: 4t. ESO (Ètica, Biologia, Física i Química). 1r. Batxillerat (CMC, Biologia, Física i Química, Filosofia)

– 11,45 hores: 3r. ESO (Tecnologia, Física i Química, Biologia).

* DEPARTAMENTS IMPLICATS: BIOLOGIA, FILOSOFIA, FÍSICA I QUÍMICA, TECNOLOGIA.

ALAIN-GILLES BASTIDE. És FOTÒGRAF. Va ser membre als anys 70-80 de l’anomenada “Nouvelle photographie” (en resonància amb el “Nouveau Cinema”). Centra el seu treball, de bon principi, en la relació imatge-text, la vida en les ciutats (va treballar amb Jacques Prévert) així com sobre els mitjans de comunicació de masses (influit per Félix Guattari).

Però el motor del seu treball ha estat la “foto-poesia”, activitat polimòrfica que vol superar els límits de la fotografia de la societat de l’espectacle. Ha estat reconegut a les revistes (Paris-Match, Zoom…) i agències (Gamma, Black Star, Magnum…) més prestigioses, i ha exposat al Musée d’Art Modern de Paris, entre altres.

Als primers anys 80 va impulsar “Le Polymorphisme”, manifest que es reclamava de l’herència subrealista. Liberation el va qualificar com al “provocador-poeta”. Després, va treballar durant 17 anys a l’Amèrica Llatina. El 2000 torna a França, i exposa a la FIAP (Federació Internacional de l’Art Fotogràfic). El 2006, 20 anys després de la tragèdia de Txernòbil, visita Ucraïna i desenvolupa el treball “Traces Tchernobyl”, que obrirà l’exposició europea “Il était une fois… Tchernobyl”. A hores d’ara, coordina la campanya “”Les enfants de Tchernobyl… forever”, que recull ajuda humanitària per als xiquets afectats per aquella tragèdia.

Podeu conèixer la seua obra en els següents enllaços:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s