Lliga de debats

IES-Isabel-de-Villena-Lliga-Debats-filosofiaLLIGA DE DEBATS: “LES XARXES SOCIALS PERJUDIQUEN MÉS QUE BENEFICIEN?”

Com sabeu, el nostre INSTITUT participa a una LLIGA DE DEBATS amb altres escoles i instituts de València. Un equip d’alumnes de 4t. ESO ens representen, debatint temes polèmics d’actualitat social i amb contingut ètic. Els debats han estat preparats a la matèria EDUCACIÓ ÈTICO-CÍVICA.

En el primer debat d’aquesta lliga, anàrem al col·legi Loreto per debatre el tema “Influeix Internet positivament en la societat?”. Avui, 27 de febrer, hem celebrat el segon debat, al nostre centre, amb el tema “Les xarxes socials perjudiquen més que beneficien?”. Hem debatit amb l’equip de l’escola San José Hermanas Franciscanas, de València.

En el debat cada equip defén una tesi, a favor o en contra, del problema proposat per l’organització. Així, al nostre equip li ha tocat defendre la postura que “les xarxes social beneficien més que perjudiquen”, i naturalment l’altra escola defenia el contrari. El debat segueix un esquema molt estricte, amb els següents moments: Al·legat inicial per part de cada equip: preguntes i respostes per a cada equip; torn de refutacions (amb arguments, amb evidències per defendre la postura de cadascú), de nou preguntes i respostes; i, per últim, al·legat final. El debat és moderat per un jutge (en aquest cas una jutgessa), qui atorga les puntuacions sobre diferents aspectes: des de l’expressió (verbal i no verbal), fins al contingut dels arguments, passant per la varietat d’evidències i proves.

El nostre equip ha estat composat per: Àngel Lòpez (4t.A): Al·legat inicial. Jenni Torres i Adrián Forés (4t.B): Arguments i refutacions. Rubén Maldonado (4t.A): Al·legat final.

La sala d’actes del nostre institut ha estat plena per assistir a aquest debat, en què hem pogut escoltar una gran diversitat d’arguments i gaudir d’evidències i estratègies retòriques molt interessants. Agraïm la participació de tots i totes, especialment dels alumnes de l’equip, i us esperem en el pròxim, que serà el dia 27 de MARÇ, també al nostre institut, i front al Colegio Guadalaviat, amb el debat que durà per títol “¿N’hi ha hui en dia igualtat entre homes i dones?”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s