Contra la violència de gènere

“25 DE NOVEMBRE, DIA MUNIDIAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE”

INTRODUCCIÓ La violència de gènere és un greu problema que afecta nostra societat. La sensibilització i conscienciació dels ciutadans actuals i futurs és essencial per a solucionar-ho.

violencia-de-genero

ACTIVITAT:

1º Realitzar un mural amb el lema “LES NOSTRES MANS CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE”. En les tutories de les dos primeres setmanes de novembre es treballa el tema segons els nivells, tracten d’abordar els motius pels quals una persona pot arribar a ser violenta, cels, fidelitat, soledat, ser possessiu etc. Es pot treballar amb material elegit pel tutor o treballant el dossier que ha estat facilitat pel centre per a aquesta activitat.

2º En el mural es penjaran mans de cartolina de diferents colors on cada grup introduirà el seu lema, fotografia, etc., en contra la violència de gènere. També es pot fer amb altres suports: cartolines rectangulars , cors, etc.

3r Les mans de cartolina seran repartides pels tutors, i aquells que ho consideren oportú ho treballaran amb les tutories i ho comunicaran a la coordinació de l’activitat per saber com podrà quedar el mural el dia 25 de novembre.

4t Es repartirà també una mà-cartolina per departament didàctic i altres per a la resta de personal no docent que treballa al nostre centre per a què puguen participar a l’activitat si ho desitgen.

5t El dia 25 penjarem les mans (o una foto de cada alumne amb la frase que expresse el seu rebuig contra la violència de gènere en una cartolina) al mural i farem una foto d’aquestes accions. Cada alumne pot fotografiar-se amb la cartolina en que ha escrit el missatge que vol fer publica (donem, un llista de frases per ajudar). El dia 25 a l’hora del pati els alumnes i el professorat que ho desitgen ens fotografiarem  junts davant el mural.

6t El mural s’instal·larà en la planta baixa del centre, al costat de la porta d’entrada. Es tracta d’una activitat de centre voluntària que tracta de contribuir a la sensibilització social i l’educació en valors de “no-violència” per als nostres alumnes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s