La pell del meu barri

“Pinta el teu barri i pintaràs el món”

Tolstoi

Ací us presentem el treball que hem fet amb l’alumnat de 2n A de l’IES Isabel de Villena titolat “LA PELL DEL MEU BARRI”. El projecte forma part i és només una de les pràctiques, en breu us presentarem les altres, del curs que alguns professors de l’IES Isabel de Villena hem realitzat enguany al voltant de la didàctica del les TIC i els multimèdia.  Es tractava de reflexionar sobre les possibilitats didàctiques dels documentals a l’aula com a suport pedagògic i/o com a creació audiovisual. Per a realitzar aquest minidocumental les consignes donades a l’alumnat eren molt senzilles:

  1. Recuperem la memòria col·lectiva a partir d’anècdotes, històries curioses o personatges singulars del nostre barri.
  2. Entrenem-nos a narrar-les des de l’emoció i les possibilitats evocadores que tenen les anècdotes i les “històries de vida”.
  3. Rastregem físicament els carrers, racons i places del barri per tal d’ubicar les nostres històries o trobar-ne de noves.
  4. Reflexionem sobre el concepte de societat plural a partir de les metàfores sociales de “mosàic“, “mandala”  o “pachwork“.
  5. Analitzem com des de la comprensió d’allò local arribem a allò global.

NOTA: aquest minidocumental és una idea d’Antoni Navarro (professor de Valencià i Dramatització-teatre) i de J. Miquel Lillo (professor de Valencià i Audiovisuals) que pretén ser un primer pas per tal desenvolupar un projecte de visibilització cultural dels nostres barris més enllà dels tòpics mariners o les postals costumistes.

La pell del meu barri from pezenelagua on Vimeo.

Minidocu que surge del taller de creación de documental en el aula, realizado por pezenelagua con profesores y alumnos del I.E.S Isabel de Villena. Valencia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s