Vídeo conferència amb Equador

Aquesta setmana hem realitzat un intercanvi per vídeo conferència amb una escola de la ciutat de Macas (Equador) per mitjà de l’ONG “Unió de Pobles solidaris” i l’experiència considerem que ha estat molt gratificant. L’activitat ha funcionat de la següent manera, el primer lloc Unió Pobles Solidaris s’ha presentat al nostre alumnat, han parlat del projecte solidari en general i d’aquesta activitat concreta. A continuació hem fet les salutacions i presentacions dels dos equips docents i dels joves: fundació ATASIM (situada a la ciutat de Macas, província amazònica de Morona), IES Isabel de Villena (situada al barri de la Malva-rosa de València) i Unió de Pobles Solidaris (Comunitat Valenciana). Seguidament hem passat a la presentació per part dels dos equips del material que els nostres joves havien preparat.

Els alumnes es presentaven breument i feien la introducció d’un pòster en el qual havien reflexionat sobre les preguntes següents:

Quines coses originals faig amb la meua família? / ¿Qué cosas originales hago con mi familia?

Quina mena d’activitats faig amb els meus amics i quina importànica té l’amistat per a mi? / ¿Qué suelo hacer con mis amigos y qué importancia tiene la amistad para mí?

– Quin tipus d’activitats faig en el meu temps d’oci? / ¿Qué cosas hago para divertirme?

Quines persones d’altres cultures conec? /  ¿Conozco personas de otras culturas?¿Qué tópicos conozco sobre estas?

A partir d’aquestes preguntes bàsiques i d’altres aleatòries que ells van triar de diferents llistes de coses que els defineixen (quines coses els fan riure, quin són els regal més bonic que els han fet en la seua vida, etc.) hem començat la conversa on line que ha durat de les 16:00 a les 17:45 hores sense cap moment de pèrduda d’interés. Conforme avançava la conversa han eixit temes més personals, hem aprofitat per crear un clima càlid amb una activitat de networking (consistent en compartir unes galetes per simular una trobada física real) i com no, entre pregunta i pregunta, ha arribat el moment de l’intercanvi artístic. Un dels alumnes equatorians ha cantat un bolero i el nostre alumnat ha correspost amb un rap amb percusió vocal i una cançó flamenca. Amb tot ha eixit tota mena de temes com són els següents:

– Horari escolar i deures en ambdós països.

– Aclaracions sobre noms de menjars i altres expressions típiques de cada país.

– Descripció geogràfica de l’entorn i com aquest afecta al clima i als costums.

– Reflexions sobre l’actual crisi econòmica i com afecta als dos països.

– Normes de convivència, disciplina i uniformes escolars.

– Tasques al si de cada família i pagas setmanals per part dels pares.

– Importància de la família.

L’alumnat ha quedat en ganes de més comunicació i s’han proposat donar-nos mútuament les adreces de Facebook (només aquells que ho desitjaren) i ens enviarem les fotos de la trobada que hem realitzat. Tot plegat una bona experiència que ens ha permés trencar tòpics i prejudicis sobre els dos països i continents. Al nostre grup els alumnes han presentat als seues companys valencians originaris d’altres cultures com els rumanesos, búlgars, brasilers, bolivians o colombians. Per part de l’alumnat equatorià hem constatat la presència de joves majoritàriament indígenes i alguns que mantenen estretes relacions amb Espanya.

Des d’aquest enllaç contestarem al qüestionari de valoració de l’activitat>>>

1rE-IES-Isabel-de-Villena
Antoni Navarro, professor de valencià amb l’alumnat de 1r E de l’IES Isabel de Villena de València

4 respostes a “Vídeo conferència amb Equador

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s